TIMELESS TUNES
Blog about groovy fleamarket finds from Finland.

sunnuntai 23. elokuuta 2009




Jahans. Kaipa tätä voisi suomeksi jatkaa. 90% hiteistä kun on kuitenkin Suomesta.

Kirppareilla haahuillessa törmää usein täysin mielivaltaisesti hinnoiteltuihin levyihin. Myötähäpeä, huvitus ja vitutus lienevät ne yleisimmät mielialat, joita ko. käytäntö meikäläisessä aiheuttaa. Oikeastaan tuntuu jopa hiukan omituiselta, etteivät myyjät itse tajua hintojensa epäsuhtaisuutta, vaikka samat levyt seisovat kuukausi tolkulla laatikoissa.

Myös tämän viikon levy jäi ekalla näkemällä hyllyyn. Entuudestaan levy ei ollut tuttu ja hintalapussa luki 4 euroa. Köyhällä opiskelijalla kun ei ole varaa ostaa senkään hintaista "hyllyntäytettä". Toisella näkemällä oli onneksi vanha kunnon kannettava mukana, ja melkoisen kovaksihan tämä levy osoittautui.

Kyseessä on nimensä mukaisesti länsirannikolta ponnistava nelihenkinen Soul-pumppu West Wing. Levy ilmestyi vuonna 1975 20th Century Recordsilla ja on ilmeisesti yhtyeen eka ja ainoa julkaisu. Näyteraidaksi valitsin julkaisun tuottajanakin häärineen Barry Whiten hitin I'm Gonna Love You Just Little More Baby. Mielestäni aika lailla parempi versio kuin originaali, kaikkien tuntema kutuhitti.

1 kommentti:

  1. Hyvä peruslöytö. Harvemmin tulee enää soul/funk bändiä tai levyä vastaan, josta ei olisi aiemmin kuullut, mutta tässä näköjään semmoinen.

    Toi hintataso on kyllä semmoinen perusvitutuksen aihe aina. Niin monta kertaa on jäänyt joku ok/hyvä levy kirppikselle juuri jonkun järjettömän hintapyynnön takia. Tuntuu, että maakunnissa varsinkin tää homma on kärjistynyt, kun tarjontaa on vähemmän. Kreiseintä esim. Forssassa oli viime vuonna joku laatikko, jossa joka levy oli 20-25e.. Sisältönä Kirkan 80-luvun Surun Pyyhit levyä ja Modern Talkingia ja K-tel kokoelmia yms.

    Parin viime vuoden aikana vinyylin hinnat on pudonnut aivan murto-osaan. Varsinkin jenkki-ebaysta saa about levyn kuin levyn $5 - $9 hintaan. Taantuma ja seratot taustalla? Kovimmat hinnat oli tuossa 1999-2004 aikoihin, kun tarjontaa ja nettikauppoja oli vähemmän. Etsin netistä Incredible Bongo Bandin levyjä vuonna 1999 ja google antoi kai 20 matchia bändin nimelle =D

    3-4e on kyllä valitettavasti aika perushinta monelle kirppis-soul levylle nykyisin, joten oon niin tottunut siihen, ettei se mitään väristyksiä aiheuta. Siinä se raja kuitenkin kulkee.. 5e saa olla jo aika hyvä levy ja sitä suuremmat summat jää aina hyllyyn jos ei sitten ole jotain aivan überspessua. Kuitenkin ostan sen 400-500 levyä vuodessa, niin johonkin on raja vedettävä.

    VastaaPoista