TIMELESS TUNES
Blog about groovy fleamarket finds from Finland.

keskiviikko 11. marraskuuta 2009





Raisioon on tosiaan avattu uusi kirppari nimeltään Majakka, jossa viimein tällä viikolla tuli vierailtua. Paikalle päästyäni odotukset olivat jälleen kerran melko korkealla, sillä selattavaa löytyi lähemmäs 10000 nimikettä. Tarkkaa työtä olivat kuitenkin muut alan harrastajat jo ehtineet tehdä, eikä mitään kovinkaan ihmeellistä mukaan tarttunut.

Carole King osoittautui päivän sanaksi, sillä parhaat biisit ovat molemmat ko. säveltäjän kynästä. Ensimmäinen tänne lataamani biisi on Kingin ikivihreä It's Too late, jonka bongasin Commune-nimisen artistin cover-albumilta. Alun piano kuulostaa jostain muustakin yhteydestä tutulta ja sitä lienee sämplätty useampaankin kertaan, mutta kuka ja missä biisissä?

Toinen maininnan arvoisista löydöistä oli italialaisen Daniel Sentacruz Ensemblen Soleado-lp vuodelta 1974, jolta löytyi useampikin kuunneltava biisi. Albumin parhaaksi anniksi koin kuitenkin funkrock-rallin nimeltään Corazon, joka on postattu ylle. Lupaava alku oli myös tässä moogilla veivatussa Für Elise -mukaelmassa, joka alkuun päästyään kuitenkin ainoastaan nauratti.

Entuudestaan hyllystä löytyvä Raydio-lp oli myös ihan mukava lisä Raisio-reissun antiin. Levyltä löytyy kaksikin kovaa boogie-hittiä It's Time To Party Now ja For Those Who Like To Groove.

3 kommenttia:

  1. Ihan hyviä levyjähän sieltä on mukaan näköjään tarttunut. Ottaen huomioon, että ainakin ennen kaikki "vanhemmat" levyt oli 1e ja sinkut 0,50e, niin kannettavan levarin omistaja voi tehdä erittäin makoisia löytöjä. Vuodesta 2003 oon poistanut noin 1000 levyä ehkä yhteensä majakasta. Ei sieltä tietysti mitään progeaarteita löydy, koska noi kasat tulee yleensä ruotsalaisten diilerien kautta Suomeen. Ysäriräppimakseja on tullut poistettua paljon ja tietysti ruotsilevjä. Kannattaa tiedustella omistajalta millon sille on tulossa uusia eriä ja olla sillon heti kärppänä paikalla. Tunnissa parissa jengi vie kermat päältä, mutta muutaman kerran oon ollut ekana paikalla ja voi pojat on kyllä ollut hienoja löytöjä.

    Raydio ja Ashford & Simpson on perusklassikkoja, jotka molemmat löytyy täältäkin ja näkee kohtis usein vieläkin. Soleadoja olen ostanut juurikin majakasta 3kpl ja siinä on tosiaan ne 2 biisiä. Corazon ja Für Elise, joista jälkimmäinen vaikka onkin aika outo ollut joillain bboy mixtapeilla loopattuna. Muut Daniel Sentacruzit on aika paskoja semmosta jazz-scat ihme huminaa ja easy listeningiä.

    Fredi on kans näkynyt usein. "Kun ilta hämärtyy" on ihan vitullisen kova biisi. Varsinkin suomibiisiksi, tosin en ole vielä jaksanut poistaa itse levyä edes egellä. Ämppy riittää.

    "Commune" ja Jennifer Holiday näkynyt kans egellä monta kertaa, mutta jättänyt aina roskaksi luullen ostamatta.

    Keltakantinen levy ja toi missä jäbä on sidottu on tutunnäköisiä ehkä jostain netistä, mutta ei soita kelloja.

    Voi kun jaksais joku päivä taas lähteä Turkkuseen ja vaikka Majakkaankin käymään. Stadista vaan ikävä matka, vaikka motari onkin nopee. Menee kevääseen.

    VastaaPoista
  2. Kun ilta hämärtyy on todellakin kova. Levyn muu anti ei sitten juuri syttyttänytkään.

    Sidottu jäbä on nimeltään Paul Kelly, ja levyn nimi on Hooked, Hogtied & Collared. Perus funksoul-kiekko, jonka nimibiisi toimii ihan kivasti. Myös B-puolen I Believe I Can on hyvä midtempo-soul suht tiukoilla rummuilla.

    Keltakantinen on puolestaan Natalie Cole & Peabo Bryson - We're the Best Of Friends. B-puolen eka raita What You Won't Do for Love on kova, ja tuttu monille lähinnä Bobby Caldwellin esittämänä.
    Dubstep-versio on ollu omalla hankintalistalla pidempään:
    http://www.youtube.com/watch?v=H--S4GGOTUM&feature=related

    VastaaPoista
  3. Joo nyt muistan Paul Kellyn, koska omistan kaverin jonkun toisen levyn ja sitä kautta nähnyt tuonkin kannen joskus.

    Peabo ois pitänyt tunnistaa tietty heebon naamasta. Pitää pistää todellakin korvan taakse, koska tähän mennessä kaikki kuulemnani Caldwell koverit on ollut hyviä. Alkuperäinen sekä tietty 2Pacin Do For Love on all time favouritseissa aika ylhäällä. Pitäs jostain hommata toi bobbyn versio, joka oli painettu punaiselle sydämenmuotoiselle 7". Ois hieno =)

    VastaaPoista