TIMELESS TUNES
Blog about groovy fleamarket finds from Finland.

keskiviikko 21. lokakuuta 2009





Viime viikonloppuna tuli piipahdettua kaverin mökillä eksoottisessa Taivassalossa. Vaan eipä tuo Taivassalokaan mitään periferiaa näköjään nykyään enää ole. Ydinkeskustasta bongasin yhden päällepäin suht lupaavan oloisen kirpputorin, jolle oli veistelty melko raflaava nimi, Kirpputori 14. Aukioloajatkin oli kätevät: lauantaisin klo 10-14. Pakko oli siis nousta tsekkaamaan - ties mitä sieltä löytyisi.

Noh. En voine sanoa, että käsitykseni suomalaisten kirpputorien levytarjonnasta olisi kerta heitolla mullistunut, mutta parit ihan kelpo levyt tarttui mukaan. Kliquen Try It Out lp:llä oli muutama mukiinmenevä boogie-biisi, joista omaa makuani parhaiten vastasi Burning Hot.

Tämän lisäksi ruotsalaiselta halpislevyltä Rock Soul at the Woom Woom Disco löytynyt Giorgio Moroderin Son Of My Father oli ihan jees. Enpä ollut aiemmin brittiversiota kuullutkaan. Yhtä kaikki, Dannyn versio on mielestäni sekä tätä että orkkista parempi.

Tamiko Jonesin Love Trip oli entuudestaan tuttu. Levyltä on aikoinaan soittimessa viihtynyt erityisesti Creepin' niminen hitaampi ja varsin tunnelmallinen soul-veto. Harmillisesti Aquarian Dreamin You're a Star maksi tuli ostettua noin kuukausi sitten paikallisesta levydivarista. Myös kyseisen biisin sisältävä lp on Suomessa melko yleinen ja toimiva. Sekä tämän sinkkubiisin että Fantasyn takia.

1 kommentti:

  1. Siinäpä kasa kivoja peruslevyjä. Klique ja Tamiko on todellisia Suomilevyjä, joihin törmää koko ajan. Tamikoon hieman harvemmin. Klique on ihan jees ja 3 kappaletta löytyy täältäkin. Jostain syystä sitä näkee sealed versionakin vielä todella usein. Ei ole tainnut tehdä kauppaansa back in the days. Aquarian Dreamin sitä lp:täkin näkee aika usein tosin maksoin siitä 5e. Maksia ei ole tullut koskaan vastaan.

    Varmaan tuo kokoelmalevykin on joskus näkynyt, mutta löysin joskus myös Giorgion levyn, jossa tuo biisi on joten kokoelmalle ei tarvetta =) DJ Shadow sample "Tears" on tietysti kys. levyn helmi.

    Huomasin muuten, että oma entinen Porin lempispotti Majakka on muutanut Raision Ikean viereen, joten kannattaa varmaan käydä välillä katselemassa siellä. Jos wanha linja pitää, niin aika usein käy omistaja hakemassa tuhansien ja tuhansien levyjen pinoja ruotsidiilereiltä. Kommenttia sitten tänne onko siellä enää mitään vai ei? Kiitos! =)

    VastaaPoista