TIMELESS TUNES
Blog about groovy fleamarket finds from Finland.

tiistai 29. syyskuuta 2009



Kovin on ollut kiireistä, eikä kirppareille ole juuri liiennyt aikaa. Täytynee siis palata reilun vuoden verran ajassa taaksepäin...

Koko kansan suosikki Vesa-Matti Loiri saa myös meikäläiseltä suuren arvostuksen - eikä vähiten tämän levyn ansiosta. Ekan kappaleeni ko. levyä löysin mutsin levyhyllystä ja toisen naapurikorttelin osto- ja myyntiliikkeen ikkunasta. Melkoinen yllätys oli ekalla kuuntelukerralla ensinnäkin se, että Loiri on moista kamaa joskus nimissään julkaissut sekä se, että noin pirun kova huilistikin tämä multitalentti on aikoinaan ollut. Levyn nimen 4+20 merkitykset jääkööt tässä ilman sen syvällisempiä analyysejä.

Ehdoton suosikkiraitani tältä levyltä on Coming Home Baby. Moneen versioon tästäkin biisistä on tullut törmättyä, mutta eipä Veskun versiota parempaan. Ainakaan toistaiseksi.

Sisäkanteen painettu sitaatti kertoo levystä oikeastaan kaiken olennaisen:

"Tämä levy on syntynyt spontaanisti ystävyydestä. Sitä ei ole tehty kaupallisista syistä. Menimme yöllä studioon ja luotimme fiilinkiin." -Vesa-Matti Loiri

6 kommenttia:

  1. Lähes yhtä kova versio Coming Home Babystä tuli sittenkin mieleen, mutten ole koskaan ko. versiota omistanut. Itse asiassa ainoastaan kerran olen biisin kuullutkaan. Kovin tarkkoja tietoja en biisistä tiedä, mutta olen kiitollinen jos joku tietää?

    Itse muistan biisistä seuraavaa:
    Julkaistu seiskana, label muistaakseni Philips, peräisin ilmeisesti Hollannista tai Belgista, tiukat hammond saundit, esittäjä joku "Allen group"?

    VastaaPoista
  2. Tietysti myös Veskunoita ja Vesku Suomesta on tsekkaamisen arvoset levyt. :)

    VastaaPoista
  3. Ei tule mieleen kuin Rance Allen Group, mutta ne on käsittääkseni jenkeistä. En myöskään muista oliko niillä versiota tuosta. Britti Harry Stonehamin funk-levyllä on hieno koveri mm. tuosta Coming Home Babysta.

    Veskun levy toki on klassikko ja hinnoissaan ja olisi kiva omistaa se jo kansien ja kulttistatuksen takia. Kuunteluun levy on kyllä aika shaissea paitsi tuo biisi.

    VastaaPoista
  4. Rance Allen Grouppia olen yrittäny ton biisin tiimoilta googlailla, mut varsinaisia tuloksia ei ole syntynyt. Täytynee ottaa yhteyttä henkilöön, jonka setissä olen alunperin ko. biisin kuullut.

    VastaaPoista
  5. Vesku oli joskus kova, kun hengasi Loven jengin kanssa.
    Kaverilla on tämä vinyylinä, eikä tosiaankaan mitään peruskirppislöytöjä. Black & Whitessä saisi maksaa saatanasti.

    Inari.. uuh..

    VastaaPoista
  6. Löysin tämän blogin vasta nyt, enkä edes googlaamalla tätä Loirin sittemmin kuuluisaksi tullutta levyä vaan jotain aivan muuta. Uskoisin, että tuossa kyselty 7" on Polydor 2050 126 vuodelta 1971, esittäjänä Casey & His Group (ääninäyte hieman väärällä krediitillä). Tämä oli Golden Earring -yhtyeen sivuprojekti, Casey itse oli jazzpianisti ja Polydorin tuottaja Cees Schrama.

    VastaaPoista